Foto: Printscreen/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da joj je ovo verovatno poslednji mandat i dodala da je ovo prosrpska vlada u kojoj se nalaze "jaka imena i stručni ljudi".

Brnabić je u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink rekla da ne želi da komentariše šta se dešavalo na današnjoj sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, kada je Jadranka Joksimović, aktuelna ministarka zadužena za evrointegracije, odbila da, prema saznanjima našeg portala, bude nova ministarka za informisanje i telekomunikacije.

Njoj se, kako su ranije naveli naši izvori, nije dopala ideja da preuzme pomenutu funkciju i to je rekla šefu Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

„Ja ne bih komentarisala šta se dešava na Predsedništvu stranke kojoj pripadam. Mislim da je to nekulturno i služi na čast tim ljudima koji su sa sednice Predsedništva stranke slali to medijima“, rekla je Brnabić.

Govoreći o predlogu novih ministara u Vladi Srbije, Brnabić je rekla da je ovo prosrpska vlada.

„Imamo jaka imena i jako stručne ljude. To je prosrpska vlada i nema tu ni levo ni desno, ali ni zapad ni istok, kao ni jug ni sever“, rekla je ona i dodala:

„Druga stvar koja mi je važna je da je SNS, kao okosnica Vlade Srbije, pokazala da nam nisu važne fotelje i da ćemo ustupiti mesta jakih resora, kao što je Ministarstvo rudarstva i energetike, ljudima za koje mislimo da mogu još više da povuku i donesu nove ideje.“

Na pitanje voditeljke da li je ovo antizapadna vlada jer, kako kaže, nema Zorane Mihajlović, a da će Aleksandar Vulin navodno ići na čelo BIA, te time ova „oba rešenja ukazuju na odmicanje od Zapada, jer je Zorana bila navodno zastupnik centara uticaja sa Zapada, a da Vulin sa svojom retorikom neće izazvati oduševljenje SAD-a“. Brnabić je rekla:

„Videla sam i kritike da je ovo proevrospka vlada, kao i da je ovo odustajanje od evropskih integracija i približavanje Rusiji. To govori da smo na srpskom putu“, dodala je mandatarka Brnabić i istakla da o direktoru BIA „o tom potom“.

Upitana da li očekuje odlazak iz stranke ljudi koji nisu reizabrani, Brnabić je rekla da ne zna i dodala da svako pojedinačno mora da odluči o sebi.

„Ja sam ponosan član SNS-a i osećala sam se danas ponosno zato što sam videla stranku, gde su neki bivši ministri izašli i zahvalili se i baviće se dalje stranačkim životom i to je dosta retko. Na kraju krajeva, meni je ovo svakako poslednji mandat i ja ću sa zadovoljstvom da kažem hvala na časti koju ste mi ukazali i biću tu i nastaviću da radim za Srbiju na neki drugi način i kroz neke druge mehanizme“, izjavila je Brnabić.

Vlada koja je u tehničkom mandatu je i dalje valda koja obavlja sve poslove važne za građane, dodala je još Brnabić i rekla da od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svetski rat, te da je bilo važnije da se pripremimo za zimu.

BONUS VIDEO – Nova vlada, stare poruke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar