Ana Brnabić sednica Vlade Srbije Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom otkazivanja manifestacije Evroprajd, da država ne želi bilo kome da uskrati Ustavom garantovana prava već da je pitanje kakve posledice održavanje takvog skupa može da ima po Srbiju.

Ona je povodom odluke o otkazivanju LGBT skupa najavljenog za septembar, kazala da je to „više molba“ i da ni prethodna vlada „nikom ništa nije zabranjivala“.

„To je više molba nego što im kažemo: ‘nemojte da šetate’. To je u skladu sa Ustavom ali je drugo pitanje kakve posledice ima po našu državu. Radi se o tome šta je u ovom trenutku moguće i kako čuvamo našu stabilnost. Meni je žao što je tako ali nama je ovaj septembar ‘savršena oluja’. Ima tu i stranog faktora koji se svemu tome raduje“, kazala je Brnabićeva.

Komentarišući dogovor sa Prištinom o ličnim dokumentima, ona je kazala da Beograd time ne priznaje „takozvanu Republiku Kosovo“ već da je Srbima sa Kosova i Metohije omogućeno da ulaze na teritoriju centralne Srbije i da se vraćaju na Kosovo sa srpskim ličnim kartama.

„Sada imamo veliki disklejmer da to ne podrazumeva priznanje nezavisnosti Kosova, da se ne dovodi u pitanje država Srbija na Kosovu i Metohiji, da je to u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN“, rekla je Ana Brnabić.

BOONUS VIDEO: LGBT zajednica „gori“, a Ana Brnabić se češlja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)