Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić reagovala je danas na optužbe pokreta „Oslobođenje“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao planirane sastanke sa ambasadorima Rusije i Kine zato što mu suverenitet više nije bitan i da trguje sa KiM u zamenu za ostanak na vlasti, rečima „jadno i bedno“.

Brnabić je na pitanje novinara za razloge otkazivanja sastanaka, ali i da prokomentariše izjavu pokreta „Oslobođenje“, kazala da za sve informacije koje se tiču predsednikovog kalendara treba kontaktirati Predsedništvo.

„Pošto je taj pokret rekao da budem blaga, pošto su ovde partneri iz inostranstva i strani ambasadori, mogu reći samo „jadno, bedno“. Molim vas da ljudi koji nose na reveru kupljene značke stranih službi bezbednosti ne govore o suverenitetu Srbije, posebno oni koji, u najtežim trenucima u poslednjih 20 godina u našoj zemlji, kada su se dešavali pogrom, jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, nijednu reč nisu rekli, svi se sakrili i svima se ođenom odvezala pertla“, rekla je ona.

Dodala je da „njihovi kumovi i partnerski prijatelji govore kako nećemo da budemo magacin za kinesku robu“ – to je, ponovila je „jadno i bedno“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram