Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR/ bg, TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bs

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na svom Tviter nalogu Zoranu Milanoviću, i rekla da njemu "ne treba prva, nego poslednja pomoć".

„U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović je izjavio istorijsku nebulozu: ‘Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti’. Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je ‘mit’)?“, napisala je Brnabić.

„Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo ‘bezobrazni i drski’ jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo MILOST od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?!“, dodala je, a zatim citirala „njenog Mata iz Stare Baške“ koji bi rekao „ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć“.

Podsećamo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će Srbiju koštati optužnica koju su podigli protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina i prozvao političare te zemlje za „neinteligentno ponašanje“ s kojim nikada neće uspeti ući u Evropsku uniju.

„Ove optužnice su se dogodile uprkos našim višegodišnjim nastojanjima da ih uverimo da se ne igraju s vatrom i da će ih to koštati. Ne mogu biti pristojniji, nadam se da me slušaju. Maknite se od toga ljudi, u protivnom, neka ih ne iznenađuju reakcije desničarskih poslanika u Saboru. Problem je u tome što tako misli većina ljudi u Hrvatskoj“, rekao je on.

****

BONUS VIDEO Milanović o optužnici iz Srbije: Braćo Srbi, pamet u glavu, koštaće vas

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar