Sednica Vlade Republike Srbije Foto :TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je u Kruševcu da je od 2012. godine za taj grad obezbeđeno oko 300 miliona evra investicija, čime je otvoreno više od 3.260 radnih mesta, ali da je potrebno da se otvori makar još jedna fabrika kako bi se rešio problem nezaposlenosti.

Nakon sednice Vlade u Kruševcu, povodom 650 godina od osnivanja tog grada, premijerka je rekla da je na sednici konstatovano da je za Kruševac i za Rasinski okrug učinjeno dosta, ali da je potrebno još više.

Ona je, osim dovođenja novih investitora, najavila i ulaganja u biznis inkubator kako bi mladi i talentovani Kruševljani imali šanse da ostanu u svom gradu i rade u njemu.

Brnabić je najavila i izgradnju Moravskog koridora, „koji će biti prvi digitalni autoput u Srbiji, iako su postojale tvrdnje da je takav put nepotreban tom delu Srbije“.

„Napravili smo deo kanalizacione mreže, u šta je uloženo 24 miliona evra, rekonstruisali fabriku vode. Potrebno je da se reši kanalizaciona mreža i prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, jer se sve to oslanja na ono što smo do sada uradili. Napravili smo i jednu od dve kovid bolnice u Kruševcu. Nakon što pobedimo koronavirus, a to zavisi i od vakcinacije, ta bolnica će služiti čitavom okrugu i smanjiti liste čekanja, čime će se poboljšati zdravstvena zaštita“, rekla je ona.

Premijerka je čestitala Dan grada Kruševljanima, kao i praznik Vidovdan, za koji je ocenila da je veoma važan datum u svesti i temelj kolektivnog identiteta srpskog naroda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare