Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić izbegla je da komentariše priznanje počasni letački znak pilota, koje je dodeljeno ministru odbrane Aleksandru Vulinu, iako je reč o osobi koja je vojni rok služila po skraćenoj proceuduri, a ovo priznanje se nekada dodeljivalo samo istaknutim pilotima.

„Zaista nisam stručna za ta zvanja, za to morate da pitate ljude u Vojsci Srbije koji su stručniji do mene. Poslednjih 24 sata sam se bavila samo ekonomijom“ odgovorila je Brnabić na pitanje o dodeli prestižnog pilotskog priznanja Vulinu.

Ministru odbrane ovo priznanje je dodelio komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković. Na taj način ministar, koji je vojni rok služio po skraćenoj proceuduri, dobio je prestižno priznanje koje se nekada dodeljivalo samo onima koji su zaista umeli da upravljaju letelicama.

Javnost je burno reagovala najčešće uz komentar da je dodela priznanja ministru koji naprasno postao zaljubljenik u uniformu, a od koje je bežao devedsetih godina, samo nastavak kontinuiranog ponižavanja i urušavanja Vojske Srbije, čiji je počasni pilot čovek koji ne ume da upravlja avionom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare