Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, koji završava svoj mandat u Srbiji, o dosadašnjoj saradnji i učešću ove organizacije u reformskim procesima u našoj zemlji, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je zahvalila ambasadoru Oriciju na konstruktivnoj saradnji i podršci i pohvalila rad Misije, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju institucija.

Navodeći da je za Srbiju i buduću vladu najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, premijerka je istakla da je uspostavljanje stabilanog pravosudnog sistema, u najvećem interesu države i građana Srbije, piše u saopštenju Vlade.

Kako se navodi, šef Misije OEBS-a pohvalio je Srbiju zbog posvećenosti reformama i postignutim rezultatima. Podsetivši na usvajanje Medijske strategije, istakao je da je ona ključan deo celokupnih reformi u državi i stvaranju snažnijeg demokratskog društva. Napredak je, kako je objasnio, postignut i u reformi državne uprave, koja je omogućila veću transparentnost i direktnu komunikaciju sa građanima.

U saopštenju se dodaje da je Oricio zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju  vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost šefu Misije OEBS-a na pomoći i donacijama koju ova organizacija pruža, pre svega, najugroženijim grupama stanovništva u našoj zemlji, kako bi se lakše izborili sa posledicama epidemije Covid – 19, kao i  na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija, saopšteno je iz Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar