Ana Brnabić SNS izborni štab Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas izjavila da će se ići u formiranje vlade tek pošto se Republička izborna komisija (RIK) na osnovu prigovora izjasni da li, gde i kada treba da se ponove izbori na nekim biračkim mestima.

„Mi ćemo u Skupštini imati broj poslanika koji nam obezbeđuje da nam niko drugi ne treba za formiranje vlade, daleko više od 125. Ali, stranka će odlučiti u kosultacijama s predsednikom države Aleksandrom Vučićem kako će dalje teći razgovori o formiranju vlade“, rekla je Brnabić tokom posete Lebanu.

Ocenila je da je izborna lista „Srbija ne sme da stane“ ostavarila „istorijski trijumf“ i da se „pokazalo koliko veliko poštovanje građana uživa Vučić“.

Po rečima Brnabić, njena vlada u tehničkom mandatu ne prestaje s radom jer može da obavlja sve sem predlaganja zakona, tako da je nastavila i realizaciju planiranih projekata.

Pročitajte još

Brnabić: Pomoći ćemo i investitoru koji je kupio hotel

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je tokom posete Lebanu i arheloškom nalazištu „Caričin grad“ da će centar za posetioce biti završen do marta 2024. i da će na proleće početi uređenje centra Lebana.

Premijerka je rekla da će država novčano da pomogne i domaćem investitoru koji je kupio hotel „Caričin grad“ da renovira hotel do 2025. godine.

„Mi u ovaj projekat vizitorskog centra ulažemo 194 miliona dinara odnosno 1.700.000 evra, u uređenje trga i centra Lebana ćemo uložiti preko dva miliona evra, za mali hotel ‘Teodora’ vlada daje dodatnih 84 miliona dinara kao zamajac da se nastavi brži razvoj Lebana“, rekla je Brnabić.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara o ;putu preko Radana koji povezuje Jablanički i Toplički okrug, potvrdila da je u radovima došlo do zastoja jer je to park prirode, ali se nada da će radovi biti završeni narednih meseci.

BONUS VIDEO Ana Brnabić je obećavala zakon o surogat majkama, a Aleksa Jelić sada ima važno pitanje za nju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare