Foto:Jovana Šesterikov/Nova.rs

Šef Misije OEBS na Kosovu Jan Bratu izjavio je danas da je izlaznost na kosovskim biralištima za parlamentarne izbore u Srbiji velika, u proseku iznad 30 odsto, a u nekim mestima i veća - u Severnoj Mitrovici preko 40 procenata, a u Leposaviću 55 odsto.

„Moj utisak je da su stvari mirne, da je sve u jednom normalnom toku, kako smo i očekivali.

Srećan sam da vidim da sve mere vezane za kovid-19 skoro svi poštuju i rade po onome kako smo očekivali.Veoma je važno da ljudi nose maske. Imamo maske za svakog ko dođe da glasa.

Važno je da se drži socijalna distandca od jednog do dva metra“, rekao je Bratu obilazeći birališta u Severnoj Mitrovici, prenosi Kosovo online.

Prema njegovim rečima, izborna procedura se prati kao i 2017. godine, što su dogovorili i Beograd i Priština.

Na pitanje da li je bilo nekih nepravilnosti tokom izbornog procesa na Kosovu, on je rekao da su do sada zabeležena dva manja incidenta, ali su uspešno rešena.

„Dan još nije gotov. Do 14 sati sam dobio dva izveštaja, u pitanju su manji incidenti, ali naše osoblje je prilično dobro treniano da primeti te stvari, oba puta smo reagovali i dobro rešili“, rekao je Bratu.

Govoreći o tome da li su se stekli uslovi za lokalne izbore u Severnoj Mitrovici i Podujevu, on je odgovorio, da je to dobro pitanje, ali nije na njemu, kao šefu misije OEBS da iznosi svoje mišljenje o tome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare