Foto: A.K./ATAImages.

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš kaže da premijerka Ana Brnabić verovatno nije napisala tekst za "Politico", a verovatno bi imala problem i da ga pročita. On se osvrnuo i na izjave ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila, te poručio da se on ne može smatrati prijateljem ljudima u Srbiji.

Taj tekst Ane Branbić za “Politico” koji verovatno nije napisala i verovatno bi imala problem i da ga pročita je prepun laži. Ne možemo se uhvatiti jedne stvari. Ona tamo priča o preporukama ODIHR-a koje su prihvaćene. Ja bih mogao da je podsetim na izjavu gospodina Daglasa iz ODIHR-a iz oktobra 2022. godine koji je rekao “nažalost preporuke koje su fundamentalne u Srbiji su bez bilo kakvog pomaka”, izjavio je Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde jutros tokom gostovanja na televiziji N1 govoreći o tekstu premijerke za pomenuti medij u kom je rekla da bi opozicija mogla da odigra značajniju ulogu u godini pred nama ako bude imala konstruktivniji pristup.

Miljuš je rekao da bi premijerku mogao i da podseti na kozmetičke promene koje su napravili sa Zakonom o medijima, a koje su i ovu kuću (N1) debelo koštale, a one su se ticale toga da je onaj period zabrane funkacionerske kampanje, a to su ona otvaranja, pomeren sa desert na trideset dana, a onda smo imali Aleksandra Vučića koji je samo otvarao sve što je mogao, a objašnjenje je bilo – on nije kandidat. A bio je samo nosilac liste.

“Sve te ponude su nepristojne ponude koje mi nećemo prihvatiti i one dolaze iz iste kuhinje koju bi moglo najbolje opisati onim što je gospodin Đukanović napisao, a to je da on jeste zapravo radikal i da se oni ponose time. Svi članovi SNS-a su očigledno radikali, izgleda čak ni da svi radikali nisu hteli da budu naprednjaci, ali ovde nema greške” rekao je Miljuš.

“Sa takvim ljudima se o izbornoj volji građana ne pregovara i mi to nikada nećemo uraditi” naglasio je Miljuš.

“Mi nećemo ni morati da imamo sledeće izbore ako na sve ovo budemo ćutali. Ovo nije samo stvar političara i političkih stranaka to je stvar svakog od nas. Mislim da svako od nas treba da ima neki svoj plan ukoliko misli da je to važno. Mi smo na ovim izborima i posle ovih izbora pokazali da postoji barem million ljudi pod ovakvim medijskim uslovima, ucenama i pritiscima koji se ne mire sa tim kako ovo izgleda” rekao je Miljuš.

“Ne očekujem ni od anbasadora Hila-a ni od evropskih zvaničnika da nama reše ovde unutrašnje probleme. Mi ćemo rešiti svoje probleme. Ali ne možete žmuranjem i okretanjem glave od izborne krađe i nenormalnih uslova u kojima su se ti izbori sproveli smatrati da ste prijatelj ljudima u Srbiji. Ne niste prijatelj, vi okrećete glavu od onoga što radi režim, a režim nam bukvalno otima pravo da samostalno odlučujemo o tome kako će ova zemlja da izgleda” rekao je Miljuš.

“Mi se danas ne okrećemo samo političarima, mi pokušavamo i da kroz strukovna udruženja i ljude u inostranstvu da i oni kažu da pa i mi mislimo da je normalno da vi glasate kao što i mi glasamo u bilo kojoj zemlji Evrope. Kada bismo prestali za to da se borimo to bi značilo da smo se predali. Ovo je bitka za demokratiju i kroz institucije i to mislim na sudove, i na ulicama i trgovima mirnim protestima i kroz međunarodnu zajednicu. Nikada nećemo odustati i nikada nećemo zaboraviti ovo što su napravili 17. decembra” zaključio je Miljuš.

Miljuš je objavio da je pripremljen čitav fajl u kome je objašnjeno sve ono što se desilo na ovim izborima i da su takav fajl poslali na sve relevantne međunarodne adrese, a da nervoza koja postoji u SNS-u kada je to u pitanju je vidljiva i kroz besmislene napade na ljude koji se desetinama godinama, a tu misli na Šidera i Šenaha, bave posmatranjem izbora i to ne baš u najuređenijim izbornim sistemima, a oni su rekli da to nikada u životu nisu videli i da su šokirani.

BONUS VIDEO: Brnabić se izvinjava Vučiću 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar