Branislav Nedimović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Srpska napredna stranka u Sremskoj Mitrovici zabeležila je ubedljivu pobedu osvojivši 60 odsto glasova, te je sve izvesnije da će se Branislav Nedimović uskoro vratiti na mesto iz kog je politički ponikao. A to je mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice. Nakon dva ministarska mandata i pozicije zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije, mesto prvog čoveka Sremske Mitrovice, zvuči pomalo degradirajuće.

Krajem aprila, kada je javnosti upoznata sa tim da će Branislav Nedimović biti kandidat naprednjaka na lokalnim izborima u Sremskoj Mitrovici, mnogi su ostali iznenađeni.

Sada kad su izbori završeni, kad znamo ko je pobednik u tom gradu, gotovo sa sigurnošću možemo kazati da će se nakon osam godina Nedimović vratiti u gradonačelničku fotelju rodnog grada.

Njegov povratak na čelo Sremske Mitrovice značiće i “pun krug” njegove političke karijere.

Naime, on je od 2008. do 2016. godine obavljao funkciju prvog čoveka grada i to u ime tri partije, najpre Demokratske stranke Srbije, onda Demokratske stranke i na posletku Srpske napredne stranke.

Branislav Nedimovic
Branislav Nedimović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Nakon osam godina upravljanja Sremskom Mitrovicom, Nedimović je avanzovao preseljenjem u Nemanjinu 11.

Tu se zadržao dva mandata, u periodu od 2016. do 2022. godine, na mestu ministra poljoprivrede. U više navrata šuškalo se da bi Nedimović čak mogao biti izabran za premijera, ali je on ipak Vladu Srbije napustio pre dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz izvršne vlasti preselio se u svet sporta.

Iako je iskazao ambiciju da vodi Fudbalski savez Srbije, početkom 2023. godine, na putu ka ostvarenju tog cilja isprečio mu se legendarni srpski defanzivac Nemanja Vidić, pa se morao zadovoljiti potpredsedničkim mestom u srpskoj kući fudbala.

Međutim, po izboru na mesto potpredsednika izabran je i za zamenika predsednika FSS.

Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Upravo zbog te funkcije, koju i dalje obavlja, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će Nedimović postati gradonačelnik Sremske Mitrovice. Jer prema Statutu FSS, lica koja su javni funkcioneri ne mogu biti funcioneri u Savezu, te se on mora odreći jedne.

Koje će se odreći nije poznato, jer Nedimović nije odgovarao ni na pitanja ni na pozive portala Nova.rs.

Ukoliko “odabere” poziciju gradonačelnika, postavlja se pitanje, da li su Nedimovića sklonili iz FSS ili su ga politički degradirali?

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare