Foto: Novi optimizam

Osnivač Novog Optimizma, Branislav Guta Grubački, i članica Upravnog odbora NO, Senka Jankov, doneli su odluku o pristupanju političkoj stranci Zeleno-levi front, saopšteno je večeras.

Kako je navedeno, Grubački i Jankov doneli su odluku iz želje da borbu za bolju Srbiju nastave na drugačiji – institucionalan način, prenosi N1.

„Od samog osnivanja Novog Optimizma i početka našeg aktivističkog rada neprestano smo se zalagali za osnovna ljudska, politička, socijalna, ekonomska, ekološka prava i slobode. Kroz građanski aktivizam, promovisanje i zagovaranje, radili smo na ostvarivanju ključnih principa iz našeg Manifesta, s namerom da doprinesemo stvaranju pravednijeg društva zasnovanog na vladavini prava i poštovanju zakona. Sada smatramo da je vreme da se naša borba nastavi političkim putem i u institucijama. Odlučili smo da pristupimo Zeleno-levom frontu i budemo deo novog gradskog odbora u Zrenjaninu. Naš cilj je politička aktivnost prvenstveno na nivou opštine, ali i na nivou Pokrajine Vojvodine i Srbije. Vaše poverenje, podrška, otvorenost za saradnju bili su više nego dragoceni. Zahvaljujemo vam se na tome. Ovde stavljamo tri tačke jer se radujemo nastavku saradnje”, rekli su Grubački i Jankov.

Dodaje se da će učlanjenje Senke Jankov i Branislava Gute Grubačkog u Zeleno-levi front biti organizovano u četvrtak 25. januara, u Zoni društvenog dijaloga, Sarajlijina 2A, u Zrenjaninu, od 18h.

„Pokret Novi Optimizam nastavlja svoje delovanje u dosadašnjem duhu i ostaje posvećen promovisanju i sprovođenju različitih oblika građanskog aktivizma. Nastavljamo s promovisanjem ideja Novog Optimizma i učešćem u različitim akcijama čiji je cilj slobodno, razvijeno i bolje društvo“, zaključuje se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar