Igor Brakus Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Igor Brakus Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Radijski voditelj i autor Igor Brakus izjavio je u Novom danu TV N1 da je pratio lokalne izbore u BiH i da nije iznenađen što je SNSD Milorada Dodika izgubio u Banjaluci, jer se srpski član Predsedništva BiH mnogo družio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a takvi, kako je rekao, ne prolaze dobro na izborima. Ocenio je i da nam rezultati izbora u regionu u poslednje vreme pokazuju da je "bukvalno sve moguće".

„Realno, Dodik se mnogo družio sa Vučićem, a ko se druži sa Vučićem, ne prolazi dobro na izborima. Videli smo to sa Hilari Klinton, pa sa Donaldom Trampom, i sada sa Dodikom. Premda je Vučić i Bajdenu kupio opanak, pa nisam siguran koliko dugo će trajati vladavina Bajdena s obzirom na tu činjenicu“, rekao je Brakus osvrćući se na rezultate lokalnih izbora u BiH.

Kazao je i da je siguran da je Dodikov SNSD uoči izbora bio favorit na kladionicama, ali je uprkos tome izgubio glavni grad Republike Srpske.

Pročitajte još...

„To pokazuje da je bukvalno sve moguće, ta vlast tamo je malo podsećala na ovu ovde, i u poslednje vreme dobijamo signale da je gotovo sve moguće da se dogodi. Mislim i na Crnu Goru. Pretpostavljam da će jednog dana i ovde, u našoj zemlji, doći do stanovitih promena, mada ne vidim da se bilo šta pomera na tom planu. Videćemo. Ima milion stvari koje su bitnije od toga ko će da vlada – mislim i na borbu provi kovida, i na fudbalsku reprezentaciju – nekako je opšti haos, ali jednog dana sve mora da se promeni“, konstatovao je poznati voditelj.

Imam utisak da smo ostavljeni da se prokužimo

Govoreći o novim merama za suzbijanje epidemije koronavirusa, Brakus je rekao da ga one ne pogađaju, jer je ionako posle 20h kod kuće, i gleda serije i filmove.

„Sigurno postoje ljudi koji izlaze posle osam sati, provode se, ali ona nisu moja ciljna grupa, ne družim se sa njima, mene ove nove mere neće previše da pogode. Malopre sam slušao mog prijatelja Mišu Relića (iz Udruženja barova i noćnih klubova), i za njih je sigurno mnogo veći problem što ne mogu da rade duže. Država bi trebalo da učini nešto za njih. A, što se tiče samih konzumenata noćnog života, realno je da malo olabave. Takva je trenutna situacija, nije baš za provod“, poručio je Brakus.

Dodao je i da ne veruje više nikome, da nije siguran da su brojke koje se saopštavaju javnosti tačne, te da pokušava da se isključi iz svega kako bi „zadržao zdrav razum“.

„Potpuno sam zbunjen. U martu, aprilu, je bilo kuga, kolera, nemojte da izlazite na ulice! Četiri dana nisam mogao da izađem đubre da bacim, pa onda dva dana možeš da kupuješ i da se guraš u redovima, bake, deke, groblja će biti mala…. Na ovim prostorima se vrlo slabo pamti, svakog čuda dva, tri dana dosta (…) Imam utisak da smo mi ostavljeni da se prokužimo svi. Ako budu pronašli vakcinu, a mislim da hoće, realno je da ti Miloše, ja, kamerman… budemo među poslednjima koji ćemo je primiti. Ostaje nam samo da čekamo da se razbolimo. To nije baš i neki život“, kazao je gost Novog dana.

Kazao je da ipak treba biti oprezan, nositi masku i držazti distancu.

Goca i Maja da odu kod šefa i mole ga da se nešto promeni

Brakus je konstatovao i da Srbija nikada neće biti dosadna zemlja, i da se ovde u jednom danu desi koliko u Švajcarskoj za 25 godina.

„Mi koji smo ovde satiričari, komičari, nama odgovara ovo podneblje. Naš posao bi se verovatno ugasio kada bismo živeli u sređenim zemljama“, kazao je Brakus koji nakon prodaje Radija Laguna, svoju emisiju „Obavezno neobavezno“ emituje na internetu.

Rekao je i da u Srbiji možeš da kažeš šta misliš, ali da ćeš onda biti proglašen za „neptijatelja zemlje“, čak i ako nisi član nikakve opozicione organizacije.

„Goca Čomić je jedna nova ministarka u Vladi (za ljudska prava i društveni dijalog), imamo još jednu novu ministarku (kulture) Maju Gojković. Treba da se sastanu Goca i Maja, dogovore se šta treba da se radi, pa da odu kod šefa, pa da mole šefa njih dve. Ovo što mi pričamo, bilo ko ko ima veze sa moralom i kulturom, nema vajde“, ocenio je Brakus ističući da u Srbiji sve zavisi od jednog čoveka koji se za sve pita.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare