Foto: N1

Još sam iznenađen što Tužilaštvo nije reagovalo nakon više od dve godine zbog toga što je grad Beograd raspisao tender za kupovinu novogodišnje jelke koja vredi 83.000 evra, a visoka je svega 15 metara, izjavio je narodni poslanik i gradski odbornik Balša Božović ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu.

On je na današnje, poslednje ročište suđenja po tužbi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je tražio odštetu od milion dinara za povredu ugleda i časti, doneo plastičnu jelkicu na kojoj je stajala cena od 5.500 evra uz obrazloženje da je u pitanju njegov poklon Vesiću.

„Želim da se Vesić seća procesa i da mu ostane u pamćenju da je nedopustivo da se na ovaj način troši novac građana. Kada 83.000 evra podelite na 15 dobije se suma od 5.500 evra za jedan metar jelke, i zato ova cena“, objasnio je Božović.

On je istakao da je za njega kao narodnog poslanika bila obaveza da skrene pažnju javnosti na taj slučaj i da pozove Tužilaštvo da reaguje „i da one koji su raspisali takav tender privede pravdi“.

Na pitanje čime misli da je povredio ugled i čast Gorana Vesića, Božović je je rekao da mu „apsolutno“ nije jasno zbog čega se zamenik gradonačelnika Beograda osetio prozvanim i naglasio da „ni u jednoj jedinoj reči“ nije pomenuo njegovo ime i prezime.

„Tužba je pritisak na mene kao opozicionog odbornika da se ne dogodi da u narednim slučajevima neko skupi hrabrost i alarmira javnost. Tužba je tu da bi se opozicija ućutkala i da ne bio radila svoj posao“, zaključio je Božović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare