Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke (DS) i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da mu da informaciju o broju osoba koje su privedene zbog sinoćnjeg "organizovanog divljanja huligana" u vreme zabrane kretanja.

Tada su, naveo je Božović, na krovovima više desetina zgrada u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji organizovane bakljade.

On je zahtevao da ministar kaže koliko je krivičnih prijava podneto protiv ovih osoba koje su koristeći opasna pirotehnička sredstva na krovovima zgrada izazvali opštu opasnost.

„Ko je organizovao ove huligane, ko ih je opremio, ko im je dao nalog da na ovakav način uznemire naše građane koje vlast, koja siledžijski demonstrira silu i uteruje strah u kosti, dodatno uznemirava i maltretira, kao da im brige zbog pandemije i svega što ona sa sobom nosi nisu dovoljne?“, naveo je u saopštenju poslanik DS.

Kako je dodao, tom „bahatom demonstracijom sile i organizovanjem navodne „samopodrške Srpska napredna stranka je pljunula u lice građanima“ koji strpljivo i disciplinovano skoro dva meseca sede u svojim kućama verujući državi.

Sinoć je reagovao i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je rekao da će danas u 18 časova, kada ponovo počne policijski čas, stajati ispred Skupštine Srbije sa drugim članovima opozicije i na taj način iskazati protest protiv „ludila i diktature u kojoj živimo“.

Đilas je na taj način odgovorio na kontraproteste koje je SNS sinoć organizovala u nekoliko gradova Srbije nasuprot protestima „Bukom protiv diktature“ koji se organizuje zbog zabrane kretanja građanima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare