Foto: N1

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović pozvao je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da demantuje namere svog zamenika Gorana Vesića koji je najavio preimenovanje svih ulica koje nose naziv po gradovima ili regijama republika bivše Jugoslavije.

Božović je u otvorenom pismu gradonačelniku poručio da iskoristi priliku koja mu je nametnuta Vesićevom izjavom i da se, kako je istakao, „jednom zauvek“ prekine sa „instant nacionalizmom i jeftinim brukanjem Beograda“.

PROČITAJTE JOŠ...

„I građani i region žele da se gradonačelnik Beograda oglasi. Žele da znaju da li je Beograd i dalje onaj grad otvoren za sve, da li je i dalje onaj Beograd koji je nekada bio glavni grad svim tim republikama koje se sada iz njegove istorije nasilno brišu“, istakao je Božović.

On je Radojičiću napisao da je po Zakonu o glavnom gradu i Statutu grada gradonačelnik taj koji predstavlja Beograd, te da je sada važno da pokaže da je gradonačelnik Beograda „kakav je bio i kakav će uvek biti, bez obzira na to koje na vlasti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare