Božović: Postoji sumnja da je Martinović plagirao radove

Politika 11. mar. 202013:51
Podeli:
Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da je prosvetna inspekcija utvrdila da je on studije na Pravnom fakultetu u Beogradu završio u skladu sa propisima i zatražio da sada taj organ ispita i način na koji je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izabran u zvanje docenta, jer “postoji sumnja da je plagirao neke radove”.

Božović je rekao da su SNS i Ministarstvo prosvete protiv njega vodili kampanju, tražeći da se utvrdi verodostojnost njegove diplome na Pravnom fakultetu i da je to kulminiralo posetom prosvetne inspekcije toj ustanovi u ponedeljak i utorak.

Božović je pokazao dokument za koji tvrdi da predstavlja uverenje Pravnog fakulteta da je diplomirao u skladu sa propisima.

„Sada od prosvetne inspekcije tražim da utvrdi kako je moguće da je Martinović autoplagirao svoje radove. Od pet radova koji su potrebni za izbor u zvanje docenta, postoji sumnja da su neki plagirani. Davno je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu pokrenut i postupak protiv njega, ali on nikada nije završen“, rekao je Božović.

On je dodao da se Martinović na osnovu tog zvanja zaposlio i na višoj školi u Ćupriji, na master studijama u Kragujevcu i u Savetu Univerziteta u Prištini, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu, na osnovu čega je naplatio „desetine hiljada evra“.

„Iako je u pitanju očigledno bio politički progon protiv mene, ja sam pozdravio odluku Ministarstva prosvete da se definitivno stavi tačka kada je moje obrazovanje u pitanju. Sada molim da se ispitaju naučni radovi, a vrlo moguće i doktorat Aleksandra Martinovića, koji predaje na više visokoškolskih ustanova i zgrće veliki novac na ime tih radova i doktorata“, rekao je Božović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram