Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Još jedan poslanik pokreta Dveri, Ivan Kostić, stupio je u štrajk glađu i pridružio se lideru pokreta Bošku Obradoviću koji već treći dan na stepeništu ispred ulaza u Dom Narodne skupštine štrajkuje glađu i traži, između ostalog odlaganje izbora.

„Još jedan poslanik Dveri stupa u štrajk glađu, ili što bi mi to rekli, u strogi post. Ja juče nisam imao priliku da budemm ovde, a strašno me je pogodila energija i duh koji je bio ovde, gledajući ovde rulju koja je vređala Boška Obradovića, porodicu, moje pretke, nazivajući Boška pogrdnim imenima“, kazao je Kostić na konferenciji za novinare ispred parlamenta.

Kako je objasnio, ispalo je da je Obradović ostao sam.

„A on nije sam, nikada nije bio. I na ovaj način želimo da pokažemo da mi istim primerom nastavljamo da se borimo za svoje ideale. A vidite koliko su čvrsti ideali poslanika SNS, koji su izdržali dva dana“, dodao je Kostić.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, Dveri će nastaviti da se bore „ne samo za izborne uslove, ne samo za slobodu medija, već i za promenu celokupnog sistema“.

Podsetimo, poslanik SNS Aleksandar Martinović danas je odustao od štrajka glađu. Martinović je pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je pozvao Martinovića i njegovu koleginicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu u koji su stupili u nedelju, nakon što su u štrajkove glađu stupili Boško Obradović i Mladen Ševarlić. Poslanici SNS zahtevali su da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred Skupštine Srbije organizovale Dveri.

Narodna poslanica Sandra Božić je, nakon poziva predsednika Vučića, sinoć odustala od štrajka glađu, a Martinović je tada rekao da će razmisliti o tome.

Ispred zgrade Skupštine Srbije žandarmerija je sinoć razdvajala pristalice Srpske napredne stranke i manju grupu ljudi koja je došla da pruži podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare