Borko Stefanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Borko Stefanović, predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove kaže za Danas da još čeka odgovor Ministarstva spoljnih poslova na njegov predlog Rezolucije o usaglašavanju spoljne politiike Srbije sa politikom Evropske unije, kojom se predlaže uvođenje odgovarajućeg paketa sankcija Rusiji.

Navodi da od brzine odgovora MSP zavisi da li će sednica Odbora za spoljne poslove biti zakazana do kraja godine.

Borko Stefanović, predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove kaže za Danas da još čeka odgovor Ministarstva instranih poslova na njegov predlog Rezolucije o usaglašavanju spoljne politiike Srbije sa politikom Evropske unije, kojom se predlaže uvođenje odgovarajućeg paketa sankcija Rusiji. Navodi da od brzine odgovora MSP zavisi da li će sednica Odbora za spoljne poslove biti zakazana do kraja godine.

“ Potreba za održavanjem te sednice postoji. Učinićemo sve da sednica skupštinskog odbora na kojoj bi se našla Rezolucija za spoljne poslove bude održana do kraja godine. Svrha je da imamo otvorenu i demokratsku debatu o važnom pitanju i da svi iznesu svoj stav“, navodi Stefanović.

Na pitanje očekuje li podršku bar opozicionih stranaka, od kojih se većina već izjasnila da je protiv uvođenja sankcija Rusiji, sagovornik Danasa kaže da svaka stranka ima pravo na svoj stav. I taj stav će se, kaže, na sednici kada god bude održana i najbolje videti.

O tome da li će se Stefanovićev predlog naći i pred poslanicima u plenumu, odlučuje predsednik Skupštine na čijem čelu je Vladimir Orlić iz vladajuće Srpske napredne stranke.

Da podsetimo, krajem novembra predsednik Odbora za spoljne poslove i poslanik SSP, Borko Stefanović, Odboru za spoljne poslove uputio je predlog rezolucije o usaglašavanju spoljne politiike Srbije sa politikom Evropske unije. Tom rezolucijom predlaže se i uvođenje odgovarajućeg paketa sankcija Rusiji, koje bi Vlada morala odmah da primeni.

Bonus video: Bil Brauder o Srbiji koja je odbila da uvede sankcije Rusiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar