Borko Stefanovic
Borko Stefanović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Izjava Vladimira Orlića da će Skupština sprovoditi politiku koju predstavlja predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ponovo pokazuje da on još ne može da odvoji državno i partijsko, kaže za Nova.rs Borko Stefanović, potpredsednik Skupštine i poslanik SSP.

On za ističe da parlament ne može da bude izvršni organ bilo koje stranke.

“To bi u najmanju ruku bilo protivustavno. Skupština je kreator narodne volje. U Skupštini se donose zakoni i drugi propisi po volji naroda, odnosno većine građana Srbije. Ima kontrolnu funkciju. Naravno da nema sumnje da SNS ima većinu u Skupštini, ali to znači da je Skupština izvršni organ stranke ili njene politike. Mislim da je gospodin Orlić pogrešio”, navodi Stefanović.

Upitan kako će opozicija da se bori protiv namere Orlića, on kaže da opoozicija u Srbiji predstavlja značajan broj građana i da je njena dužnost da daje kvalitetne predloge zakona i druge akte i da argumentovano kritikuje vlast.

“To će i činiti. Mislim da su građani zato i glasali za opoziciju da se bori za njihove interese, a ne da konstatuje da SNS ima većinu. Građani su izašli na izbore da se bi se izborili za svoja prava i bolji život. Na nama je da to i učinimo i Skupštinu vratimo naroda. To neće biti jednostavno i lako”, navodi Stefanović.

Podsećamo, Vladimir Orlić je za TV Hepi izjavio da će se u Skupštini sprovoditi politika koju predstavlja predsednik države i Srpske naredne stranke Aleksandar Vučić, jer se tako pokazuje uvažavanje narodne volje.

„Postoji nesporna parlamentarna većina. To je ono za šta je narod glasao i kakva politika da se sprovodi u narednom periodu. Nema tu nikakvih dilema šta ko da očekuje, to je politika koja će u našoj Skupštini da se sprovodi“, rekao je Orlić .

BONUS VIDEO Borko Stefanović o potvrđenom Gašiću u Jovanjici i „Buni protiv mafije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar