Foto: Vesna Lalić

Srpska opozicija ili dobar njen deo uveliko se priprema za beogradske izbore 2022. godine, a pojedine stranke su već izabrale i kandidate za gradonačelnika.

Prvi koji su oglasili kandidata za gradonačelnika bili su Vuk Jeremić i njegova Narodna stranka.

„Predsedništvo stranke je donelo odluku da pripreme za oslobađanje Beograda na izborima 2022. poveri potpredsedniku stranke, generalu Zdravku Ponošu. Ne bih bio u cipelama onih na suprotnoj strani“, napisao je na Jeremić na Tviteru i tako se zvanično uključio u trku za Beograd.

Prema saznanjima našeg portala slična situacija je i među drugim opozicionim strankama koje su bile udružene u ideju bojkota. Uveliko se razrađuje strategija, analiziraju se mogući kandidati…

Izvor našeg portala blizak bivšem gradonačelniku Beograda kaže da su pripeme u SSP uveliko u toku i da je Dragan Đilas u stalnoj komunikaciji sa istaknutim članovima.

„Još nije poznato koga će gurnuti u prvi plan, ali se kampanja uveliko sprema. Jedan od mogućih kandidata je i Marinika Tepić“, ističe naš sagovornik i dodaje da su lideri opozicije u strahu su da Vučić ne pomeri izbore za Grad za 2021. i tako ih uhvati nespremnim.

U prilog rečima našeg sagovornika idu česta pojavljivanja Marinike Tepić i njen sve aktivniji angažman u srpskoj prestonici, međutim nije isključeno i da će Đilas izvući novo lice u gradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare