Bojan Kostreš Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Predsednik stranke Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš podržao je "Proglas", apel javnih ličnosti i intelektualaca za masovni odziv građana na predstojeće izbore, i pozvao građane Vojvodine da se pridruže "Proglasu".

„Vojvodina je sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju. Pozivamo sve Vojvođane da se pridruže Proglasu, da prate njegove inicijatore u pozivu svojim rođacima, komšijama i prijateljima da iskoriste svoj glas za promene. U tim promenama, glas Vojvodine se mora čuti“, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da se Srbija godinama „budi u stvarnosti koju oblikuju brutalno nasilje, primitivizam i iskrivljeni sistem vrednosti“, s ciljem da „slobodna, moderna i evropska Srbija odustanu i predaju se“.

„Reakcija vlasti i njenih medija govore o strahu od toga da prave vrednosti dobiju svoj glas. Znaju oni koji danas napadaju potpisnike Proglasa da su poraženi svaki put kada ljudi čuju Cecu Bojković, Ljubomira Simovića, Ivanku Popović, Miodraga Majića, Dragana Bjelogrlića ili Vladimira Kostića. Kao što su nekada prolazili Dositej, Vuk, Sterija ili Skerlić – napadaju oni za koje se nikad neće znati one po čijim imenima ćemo zvati trgove i ulice“, kazao je Kostreš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare