Foto:Nemanja Jovanović

U poslaničkoj klupi u novom sazivu Skupštine Srbije našao se i Vranjanac Momir Stojilković, otac zeta Bogoljuba Karića, koji je u parlament ušao na listi Aleksandar Vučić - za našu decu.

Bogoljub Karić poznat po uhlebljavanju porodice u Skupštini Srbije ni u ovom mandatu nije izašao iz svog obrasca ponašanja. Umesto supruge Milanke Karić srpsku „dinastiju“ predstavljaće pored dugogodišnjeg poslanika Dragoljuba Karića i Momir Stojilković, otac Nikole Stojilkovića, supruga Danice Karić.

Momir Stojilković nije poznat široj javnosti, ali je čuven u Vranju i na jugu Srbije, pre svega zbog okršaja sa SNS-om na čijoj listi se našao na nedavno završenim izborima.

Kako se navodi u radnoj biografiji karijeru je započeo u DP Poljoprodukt kao tehnolog, a kasnije je bio rukovodilac proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor „Frigoprodukta“, a potom radio kao šef prodaje u privatnoj firmi Nutriko pre nego što je postao direktor JKP Komrada.

Upravo ga je Komrad vinuo u javnost, bar onu južnjačku. Dugogodišnji naprednjak i potpredsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju ušao je 2019. u javni sukob sa kolegama iz partije. Neslaganje ga je, bar kako navode lokalni mediji koštalo funkcije direktora pa je u maju 2019. smenjen i sa stranačke funkcije ali i sa mesta direktora KP Komrad.

Međutim, Stojilković nije otišao tiho, otvoreno je govorio o pritiscima vranjanskih naprednjaka i skupljao je podršku građana i zaposlenih u firmi.

Uoči smene tvrdio je da mu je ostavku na mesto direktora preduzeća tražio lider vranjskog SNS-a Slaviša Bulatović, po nalogu koordinatora naprednjaka za jug Srbije Surduličanina Dragana Stevanovića Bosketa.

Njegova politička karijera stagnirala je manje od godinu dana, u martu 2020. godine izbran je za potpredsednika glavnog odbora Pokreta Snaga Srbije-BK u Vranju.

Ovo mu je prvi poslanički mandat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar