Željko Bodrožić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić izjavio je za Danas da većina štamparija u Beogradu ima kapacitete za štampanje novih novina, naročito Ringijer Aksel Špringer, ali da očigledno ne smeju da prihvate posao jer su United Media i njeni mediji "na crnoj listi vlasti".

Podsetimo, štampanje dnevnog lista „Nova“, kompanije United Media, štamparije nisu prihvatile, uz različita obrazloženja. Nijedna nije direktno odbila poslovnu ponudu, već su se pravdali nedostatkom kapaciteta.

„I ovaj slučaj pokazuje gde smo danas kada su u pitanju medijske slobode i koliko je vladajuća partija spremna da zagorča život svakome ko ne podržava njenu politiku i ne obavlja propagandu u njenu korist“, dodao je Bodrožić.

S druge strane, predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izjavio je Danasu da štamparije nisu iz straha odbile da štampanju novi dnevni list „Nova“ i da tu temu treba istražiti.

„Ako postoji štamparija koja štampa ‘Tabloid’, ne mogu da verujem da neko zbog straha odbija da štampa tabloid United Grupe“, rekao je Radomirović.

United Media je saopštila da je uputila pismo premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki kulture i informisanja Maji Gojković pozivajući ih da reaguju i učine sve kako bi se svim medijima omogućilo da na tržištu posluju pod jednakim uslovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar