Foto: MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji je rekao da je Moskva spremna za nastavak saradnje sa Srbijom u oblasti odbrane, uključujući i vojnotehničku saradnju.

Ministar Stefanović ocenio je da je saradnja u oblasti odbrane veoma razvijena i u skladu sa ukupnim odnosima, zasnovanim na strateškom partnerstvu i na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja.

Istakao je da je godinu za nama obeležila pandemija Kovid-19 i zahvalio za medicinsku pomoć Ruskije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja Kovid-19, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je naglasio da je svečanost otvaranja kompleksa „Večna vatra“ na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda 15. decembra, uz učešće gardista i delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Rusije , predstavlja još jedan značajan doprinos u borbi za očuvanje istorijske istine i odavanju počasti svima koji su dali svoje živote prilikom oslobođenja Beograda i dve zemlje, kao i slamanju fašizma.

Ambasador Bocan-Harčenko potvrdio je spremnost Rusije za nastavak saradnje u oblasti odbrane sa Srbijom, uključujući i vojnotehničku saradnju.

On je naglasio značaj učešća predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Devetoj Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti i Međunarodnim vojnim igrama 2021. godine.

Na sastanku je zajednički ocenjeno da je saradnja u oblasti odbrane u 2020. godini zadržala uzlazni trend i da su i uz pandemiju korona virusa i odlaganja određenog broja događaja realizovane ključne aktivnosti.

Posle razmene novogodišnjih i božićnih čestitki, sagovornici su izrazili očekivanje da će uz smirivanje epidemiološke situacije doći do nastavka i daljeg intenziviranja saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar