Aleksandar Bocan Harcenko i Ana Brnabic
Aleksandar Bocan Harčenko i Ana Brnabić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio je premijerku Anu Brnabić da je Rusija počela da koristi novu vakcinu protiv koronavirusa "Sputnjik lajt" u cilju što efikasnije borbe protiv kovida, saopštila je Vlada.

Brnabić je tokom današnjeg razgovora sa Bocan Harčenkom istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju ekonomskih i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Bocan Harčenko je uručio je Brnabić poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu koji se 10. decembra održava u Moskvi.

Istakao je da će ovogodišnji Forum, na kome će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.

Brnabić i Bocan Harčenko su zaključili da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa.

BONUS VIDEO: Vakcinacija Rusi u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar