Foto: EPA-PHOTO/EPA/ANJA NIEDRINGHAUS/stf/nie/cl/ow

U Peći je noćas ubijen bivši pripadnik OVK, Kerim Keljmendi, a njegovo ugljenisano telo pronađeno je u zapaljenom automobulu.

Policija je o ovom događaju obaveštena nešto iza ponoći. Automobil marke „folksvagen pasat“, lokalnih registarskih tabilica, pronađen je u selu nadomak Peći, prenela je prištinska Koha.

Portal podseća da je ime Kerima Keljmendija dovođeno u vezu sa nekim ubistvima posle poslednjih sukoba na Kosovu. Prema policijskom saopštenju, Keljmendi je prvo ubijen, pa je zapaljen automobil u kome je pronađeno i njegovo telo.

„Sektor regionalne istrage Regionalne policijske uprave Peć, u punoj saradnji sa državnim tužiocem, preduzima sve istražne radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog slučaja koji se smatra ubistvom i ulažu maksimalne napored da identifikuju počinitelje krivičnog dela“, navodi se u saopštenju.

Brat ubijenog, Ibrahim Keljmendi, koji je bivši član Narodnog pokreta Kosova na svom fejsbuk profilu je objavio grupnu fotografiju naoružanih prpadnika tzv. OVK među kojima je i njegov brat u društvu sa Iljirom Konuševcem i Adrianom Krasnićijem.

U komentaru objavljenom uz fotografiju Ibrahim Keljmendi tvrdi da je za ubistvo njegovog brata navodno odgovorna Srbija.