Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević izjavio je da će lično, ali i sa saradnicima u konzulatu i ambasadi, kroz dijalog sa Srbijom i svim udruženjima Hrvata u Srbiji i Vojvodini, nastojati i učiniti sve da se poboljša položaj hrvatske zajednice u Srbiji.

Na misi koja je večeras služena u crkvi Uznesenja blažene device Marije u Zemunu povodom Dana državnosti Hrvatske, Biščević je rekao da se „može uspeti tamo gde postoji volja, gde postoji energija, gde postoji vera, prenela je Hina.

„Znam da ste vi ovde prošli kroz teška vremena i znam da vam nije ni danas lako. Uveravam vas da ću, lično i sa saradnicima, kao ambasada i kao konzulat, ispred Vlade RH i uz pomoć RH, kroz dijalog s Republikom Srbijom, kroz dijalog sa svim udruženjima hrvatske zajednice u Vojvodini i celoj Srbiji, nastojati i učiniti sve da se položaj hrvatske zajednice unapredi i poboljša“, poručio je Biščević.

On je Hrvatima u Srbiji u ime predsednika i Vlade Hrvatske i lično, čestitao Dan državnosti Hrvatske i zahvalio što „ovakvim prigodama i svim svojim aktivnostima i svakodnevnim delovanjem u radu i životu“ održavaju „duh hrvatskog naroda“.

Misa je zbog pandemije korona virusa održana uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, a u župnom dvoru priredjen je prijem kojem su, uz gradjane i lokalna udruženja hrvatske zajednice, prisustvovali diplomatsko-konzularni predstavnci Hrvatske u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare