BIRN: Orlić angažovan u Ćupriji, ali nije prijavio platu

Politika 27. maj. 202019:07
Podeli:
Foto: N1

Narodni poslanik SNS Vladimir Orlić ponovo radi u školi u kojoj je bio nezakonito angažovan, a primanja nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, pokazuju dokumenta u koje je BIRN imao uvid, prenosi portal Javno.rs.

Iako je Orlić tokom gostovanja u emisiji Pressing na N1 izjavio da ne predaje u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, dokumenti koje je preneo BIRN pokazuju da je angažovan kao predavač na master studijama za školsku 2019/2020. godinu.

Kako prenosi javno.rs, nakon što je njegov prethodni angažman prosvetna inspekcija 2018. ocenila kao nezakonit, Orlić je ponovo angažovan od decembra 2019.

Ipak, te prihode nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije što je po zakonu u obavezi da učini. Poslednji izveštaj pokazuje da je u oktobru 2018. godine prijavio da više ne prima platu iz ove škole u kojoj je tada radio od februara do septembra 2018. i za to primao mesečnu platu od 40.000 dinara.

Ljiljana Antić, rukovodilac Visoke medicinske škole u Ćupriji, koja je deo Akademije vaspitačko medicinskih strukovnih studija, u razgovoru za BIRN prvo je izjavila da ne zna da li Vladimir Orlić radi u školi, a zatim je tvrdila da ne radi.

Na konstataciju BIRN da je na sednici u decembru 2019. izglasan da bude angažovan i da se nalazi u rasporedu ispita za februar, Antić je rekla „Pa je l’ znate vi kad je bio februar“.

Ljiljana Antić je kao rukovodilac i predsednik nastavno-naučnog veća učestvovala na sednici na kojoj je iznet i izglasan predlog odluke da se Orlić angažuje, a poslala je i poziv za sednicu na kojoj je ovo angažovanje bilo tačka dnevnog reda. Ona, ipak, tvrdi, da se time nije upoznata, da bi potom dodala: „Jeste radio, ali više ne radi“.

Poslanik SNS nije odgovorio na pitanja BIRN na ovu temu.

Orlić je u Ćupriji stručni saradnik na master studijama na predmetu „primena informaciono komunikacionih tehnologija u zdravstvu“, a njegovo angažovanje bilo je neophodno „zbog akreditacije studijskog programa Strukovna medicinska sestra“, piše u zapisniku sa sednice.

Komentari

Vaš komentar