Aleksandar vučić, Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, koji se nedavno razišao sa Vojislavom Šešeljem, obajvio je na svom Tviter nalogu fotografiju, kako navodi, zvaničnog izveštaja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, po kome se vidi da je on, kao ministar odbrane, dobio poklon od Mohameda bin Zajeda u vrednosti od 800 dinara.

Naime, Šarović je napisao da će u sutrašnjem broju nedeljnika NIN otriti kako je Aleksandar Vučić prisvojio desetine poklona stranih državnika i diplomata.

„Da li verujete da je multimilioner Mohamed Bin Zayed svom ‘bratu’ Aleksandru Vučiću poklonio umetničku sliku od 800 dinara? Ni ja, ali evo @predsednikrs to tvrdi u zvaničnom izveštaju! U sutrašnjem @NedeljnikNIN otkrivam kako je AV prisvojio desetine poklona stranih državnika i diplomata!“, napisao je bivši funkcioner SRS.

Na fotografiji koju je Šarović objavio piše je da je Vučić januara 2013. godine, kada je bio ministar odbrane Republike Srbije, dobio od Mohameda bin Zajeda, protokolaran poklon, a u pitanju je, kako je navedeno, slika sa motivima Ujedinjenih Arpaskih Emirata veličine 50×70 cm. Takođe, navedeno je i da vrednost slike iznosi 800 dinara, kao i da je poklon postao svojina.

Na istoj fotografiji koju je Šarović podelio na pomenutoj društvenoj mreži, vidi se i da je Vučić februara 2013. godine dobio još jedan poklon, koji je takođe postao svojina, a u pitanju je figura kamile od plastike čija je vrednost 400 dinara, a dobio je od direktora firme „Earth“ Al Huseina.

Korisnici Tvitera različito su komentarisali ovu Šarovićevu objavu, pa su tako pojedini naveli „da su se više istrošili kad su išli kod drugova na rođendan u sedmom razredu“.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je nedavno bio u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tokom koje je razgovarao sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Inače, šeik je prisustvovao i inauguraciji Aleksandra Vučića u Palati „Srbija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare