Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages.

Koopredsednica stranke Zajedno profesorka dr Biljana Stojković reagovala je večeras na vest o stavljanju direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina na "crnu listu SAD-a" i tom prilikom je istakla da je ne čudi "saznanje da je Vulin povezan sa drogom i oružjem", navodeći da je to "biznis ove vlasti".

„Da li američke sankcije Vulinu uključuju i Kanadu? Pitam zbog tetke“, upitala je Biljana Stojković na Tviteru.

U izjavi za portal Nova.rs, Stojković je istakla da nju uopšte ne čudi saznanje da je „Vulin povezan sa drogom i oružjem, jer to jeste biznis ove vlasti.“

„Verovatno je tetka bila jedna karika u lancu. Neki korisnici tvitera tvrde da tetka u stvari živi u nekoj od zemalja južne Amerike“, izjavila je Stojković za naš portal.

Da nije strašno sve ovo u vezi sa Vulinom i njegovom funkcijom, bilo bi smešno jer on lično jeste karikaturalan lik, ocenila je koopredsednica stranke Zajedno.

„Ipak, kao takav dobro je služio režimu Aleksandra Vučića i napredovao brzopotezno ponašajući se kao veran pas. Ne mislim na psa koji je lajao na njega, a treniran je da detektuje drogu. Ovo je sasvim posvećen pas, pun iskrene ljubavi za gazdu, a za uzvrat je dobio neverovatne mogućnosti za napredovanje u nečemu u čemu se jedino može snaći – u muljačini“, rekla je Stojković za Nova.rs.

Podsetimo, vest o stavljanju Aleksandra Vulina na crnu listu SAD objavljena je na sajtu američkog Ministarstva finansija.

On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji, a kako piše u obrazloženju, Vulin je umešan u „međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije“.

Njegove postupci su, kako se navodi, unapredili korupciju u državnim institucijama u Srbiji, a pod tim se misli na zloupotrebu položaja za lične interese, a to podrazumeva i uključenost u trgovinu narkoticima.

***
BONUS VIDEO – Da li Vulin stoji između Srbije i Amerike – gosti Momir Stojanović i Dimitrije Milić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar