Gornje Nedeljice Koalicija Moramo, predizborna kampanja
Biljana Stojković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Profesorka Biološkog fakulteta i član Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković biće kandidat koalicije "Moramo" na predsedničkim izborima.

Ovu informaciju saopštila je koalicija u Gornjim Nedeljicama, odakle su zvanično otpočeli kampanju za izbore. Njenu kandidaturu najavio je Aleksandar Jovanović Ćuta na skupu u Nedeljicama.

Stojković je istakla da joj je velika čast da bude kandidat ove koalicije na predsedničkim izborima.

„Velika mi je čast da prihvatim ovu kandidaturu za predsednicu. Dajem reč da ću učiniti sve da nikoga ne izneverim u kampanji. Danas smo ovde u Nedeljicama jer su one simbol propasti ove zemlje, vladavine jednog čoveka. Dosta nam je beznađa koje nas je preplavilo, toga nam je dosta. Svi osećamo da je vetar promena počeo da duva, a u narednih mesec dana osetićemo podršku tog vetra u leđa. To je vetar koji će nam doneti promene“, rekla je Stojković i dodala:

„Uz našu borbu ove kuće će dobiti krovove i prozore…. Učiniću sve kao predsednica da poštujem ustav, da građani dobiju pravdu. Staraću se da država ograniči uništavanje životne sredine, resursa, ovo bezumno uništavanje prirode oko nas. Zalagaću se za normalan život, za radnička prava. Boriću se za kulturu, jer vlasti kultura ništa ne znači. Ona ne voli ni pisce, ni kulturu, ni pesnike“, rekla je ona.

Stojković je dugogodišnji profesor na Biološkom fakultetu, gde od 2018. ima status redovnog profesora. Od kada je otpočela borba protiv Rio Tinta, neretko je nastupala u javnosti i oštro kritikovala projekat rudnika zbog svoje štetnosti po životnu sredinu.

U najavi njenog predstavljanja, predstavnik Ekološkog ustanka Đorđe Miketić rekao je da je vreme da Srbija dobija predsednicu.

„U Nedeljicama ćemo predstaviti i kandidata za predsednika Srbije. Naš kandidat je neko ko je stručan, ko je borac za slobodu, za zdravu životnu sredinu, neko ko je učestvovao na svim protestima Ekološkog ustanka. Vreme je da konačno imamo predsednika koji će govoriti u ime građana ali i struke, ko je ostvaren, ko se vodi načelima slobode i manjinskih prava. Dosta nam je gazdi i šerifa. Vreme je da Srbija dobije predsednicu“, istakao je Miketić u subotu.

Bonus video: Dobrica Veselinović – Šta moramo za Beograd?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare