Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, održao je govor pred Evroprajd šetnju. On je rekao da je poštovanje ljudskih prava i sloboda suština moderne Evrope te da je najbolja vest to što su ljudi u velikom broju došli na današnji skup.

Bilčik je naglasio da je poštovanje različitosti, ne samo što je temelj evropskih vrednosti, već i duh Evrope.

„Veoma sam srećan što Beograd danas može da pokaže evropski duh. Beograd i Srbija nam pokazuju gostoprimstvo, prihvatanje i poštovanje. Važno je da suština današnjeg dana ostane ovde dugo nakon što se poslednjih događaj Evroprajda završi sutra. Borba za evropsku budućnost Srbije mora da se nastavi još odlučnije i posle ove nedelje“, rekao je Bilčik, dodajući da je veoma srećan što je danas u prestonici Srbije.

Pročitajte još...

„Srećan sam što sam ovde sa mnogim poslanicima EP kako bih podržao slobodu i prave evropske vrednosti. Pred vama sam ovde ne samo kao evropski političar, već kao neko ko se bori za jednakost. Bez obzira na probleme u prethodnom periodu, mi smo ovde i to je najbolja vest“, zaključio je Bilčik.

Šetnja u okviru Evroprajda zvanično je počela.

Učesnici Prajda šetaće od Ustavnog suda do Tašmajdan parka, gde će se održati žurka koja će trajati do dva sata iza ponoći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare