Evroposlanik i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, prema informacijama N1, tražio je da se Telekom Srbija ne spominje u izveštaju Evropskog parlamenta (EP) o napretku Srbije. Ova informacija isplivala je u javnost samo dan nakon što je Bilčik održao zvanični sastanak sa predstavnicima ove kompanije.

Sastanak čiji je radni naziv bio „Medijsko okruženje u Srbiji“, održan je u sredu, 29. marta, a kako se navodi, posvećen je „izveštaju Komsije o Srbiji“. Međutim, nije objavljeno ko su predstavnici Telekoma koji su prisustvovali sastanku sa Bilčikom. Dan ranije na sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju imali su predstavnici Adria Media Grupe i Eurokativ Srbija, a kako se navodi na zvaničnom sajtu Evropskog parlamenta radni naziv sastanka je bio „Srpski mediji i EU integracije“.

Pomenuti sastanci odigrali su se neposredno pre nego što je portal N1 objavio da je Bilčik zahtevao da se uklone amandmani o Telekomu u izveštaju Evropskog parlamenta za Srbiju.

Foto: Printscreen

Prema informacijama N1, evroposlanik Vladimir Bilčik tražio je da se Telekom Srbija ne spominje u izveštaju Evropskog parlamenta (EP) o napretku Srbije. Iako Bilčik nije demantovao niti potvrdio ovu informaciju, njegov dosadašnji rad obeležio je između ostalog i niz propusta u ranijim izveštajima koji su išli „na ruku“ vlastima u Srbiji. Bilčik je „zaboravljao“ da uključi Jovanjicu, Krušik ili Savamalu, a Telekom je samo nastavak tog niza.

Pročitajte još...

Kako je naveo N1, na osnovu svojih izvora iz Evropskog parlamenta, dokument u kome se traži da se Telekom Srbija ne pominje u izveštaju EP o napretku Srbije, zapravo je predlog sa kojim je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik došao na sastanak o usaglašavanju amandmana.

Kako navodi taj izvor, usaglašavanje je trajalo tri sata, znatno duže nego što je uobičajeno i Bilčikovi predlozi nisu prihvaćeni.

„Deo o medijima i Telekomu Srbija, ostao je u tekstu amandmana na nacrt izveštaja“, navodi izvor N1 iz Evropskog parlamenta.

Deo evroposlanika ranije je podnelo više amandmana na nacrt izveštaja o napretku Srbije, u kojima traži da se u izveštaj Evropske komisije uključi slučaj Telekoma Srbija i to u negativnom kontekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar