Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik rekao je za N1 da se sa velikom pažnjom prate dešavanja u Srbiji i da je za žaljenje što u ovom trenutku nije jasno šta će se dogoditi u subotu.

„Ipak vidim svetlo na kraju tunela. Ovonedeljna odluka je bila da se zabrani trasa šetnje i to pokušavam da objasnim i brojnim kolegama u Evropskom parlamentu koji imaju nameru da učestvuju u Prajd šetnji u Beogradu. Zabranjena je maršruta, šetnja nije zabranjena. Važno je i što je država zabranila i protest protivnika Prajda i to je dobra vest. Dakle, nedelja ponosa se nastavlja, brojni događaji, jedino preostalo pitanje je ruta kretanja šetnje u subotu“, naveo je on za N1.

Kaže da se nada da će u narednim satima, a kako kaže, dobija takve signale, organizatori koji i dalje pregovaraju sa Vladom obezbediti da skup u subotu bude održan.

„Lično, planiram da budem u subotu u Beogradu kao i mnoge kolege poslanici, ljudi iz Evropske komisije i institucija. Ovo nije samo događaj u Srbiji. Ovo je prvi veliki Evroprajd događaj u jugoistočnoj Evropi i na Zapadnom Balkanu. Ovo je šansa za Srbiju da se pokaže kao država koja je posvećena zaštiti evropskih vrednosti i slavljenju različitosti. Dakle, držim prste prekrštene i nadam se rešenju, ali vreme curi i potrebno je da što pre dobijemo razjašnjenje“, zaključio je Vladimir Bilčik.

BONUS VIDEO Brnabić u Domu omladine 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar