Foto

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ušle su u žestoku raspravu na društvenoj mreži X, nakon što je Brnabić ponovo veličala predsednika Aleksandra Vučića.

Ana Brnabić napisala je na svom X profilu kako su neki od najvažnijih svetskih lidera tokom ove godine posetili Srbiju „zahvaljujući značaju i ugledu koji smo stekli mudrom politikom Aleksandra Vučića“.

Navela je, potom, kako su našu državu posetili predsednik Kine Si Đinping, nemački kancelar Olaf Šolc, predsednik Indonezije Prabovo Subijanto i francuski predsednik Emanuel Makron. Zatim, napisala je da je u poseti Beogradu bio predsednik Izraela Isak Hercog, predsednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Predsednik se u Egiptu, tokom zvanične posete, sastao sa predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem. Pre 48 časova je imao odličan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom. Pripremamo se za posetu predsednice Evropske komisije, Ursule for der Lejen. Hajde da se zamislimo kada su se ovakve stvari dešavale našoj zemlji? Kada smo imali ovakav uticaj, bili ovako cenjeni? Nikad. I to Vučić uspeva ne u najlakšim, već u najtežim vremenima od Drugog svetskog rata za Evropu i svet. Ovim treba da se ponosimo, o ovim vremenima će se u budućnosti pričati kao o zlatnom vremenu Srbije“, napisala je Ana Brnabić.

„Čega se pametan stidi…“

Tim povodom, oglasila se Marinika Tepić iz SSP, i navela kako je za svaku od tih poseta Aleksandar Vučić morao nešto da preda.

„I za svaku od tih poseta beskičmenjak je dao teritoriju, vazduh, zemlju i vodu, gradove, oranice i budžete i koferče i još im se bekelji, a onda se nama ovde breca i laže i krade i mafija. I još se hvalite time! Čega se pametan stidi“, napisala je Tepić na X.

Tepić je u objavi na X ostavila i link ka autorskom tekstu predsednika SSP Dragana Đilasa na našem portalu, u kom je, između ostalog, kazao kako je „sa Vučićem Srbija kolonija i to ne jedne nego više država“.

„Bezveze je da se ovako sramotite. Ja razumem – počeli sa Morovićem, nastavili sa korona virusom koji je nastao u „globalnim gibanjima“, vakcinama za koje je „potreban referendum“, ušli u veliko finale sa litijumom koji „Evropa neće kopati“, a nas će sve pobiti… I na sve to, šta je jedan tupavi „kolonijalni“ narativ za vas…. Baš ništa. Jedna sramota više. Ali ja znam da vi znate da je mnogo glupo to što tvrdite. Smislite politiku, napravite plan, nađite viziju – ovako vas Vučić samo lupa kao dete zvečku. Nije ni zanimljivo. Morate da se uozbiljite! Vi to možete! Ja sam uz vas. Parlament je za to. Moramo jedni drugima da se nađemo“, napisala je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare