Đorđe Miketić Foto: Zajedno

Gradski odbor stranke Zajedno doneo je odluku da će, ukoliko ne bude jedinstvenog stava unutar opozicije, izaći na gradske i opštinske izbore u Beogradu, jer ne želi da odustane ni od jedne borbe, niti na terenu, niti u institucijama.

Gradski odbor stranke Zajedno 13. aprila doneo je odluku da će „insistirati na jedinstvenom stavu opozicije, jer je to najvažniji preduslov za oslobođenje grada Beograda od devastirajuće vlasti SNS-a“. Međutim, ako toga nema, izaći će na izbore.

„Pokrenuli smo akciju građanskog čišćenja biračkog spiska, jer nikada nismo očekivali da će nam režim bilo šta dati na tacni. Naš slogan je da mi ne čekamo, mi čistimo, sve po spisku“, ističu iz Gradskog odobra Zajedno.

„I dalje stojimo na poslednjem stanovištu koalicije Srbija protiv nasilja da je ustavni zakon i pomeranje svih lokalnih izbora za kraj godine, najbolje moguće rešenje, jer će tako biti dovoljno vremena da se uredi i birački spisak i usvoje važne preporuke ODIHR-a koje će unaprediti izborni proces ali i demokratiju u Srbiji. Stranka Zajedno se od početka najsnažnije zalagala za jedinstvo opozicije i formiranje jedne liste „Srbija protiv nasilja“, čak i odustala od poslaničkih mandata da bi se koalicija lakše formirala, ali ako sada ne bude neophodnog jedinstva, gradski odbor Zajedno je odlučio da će i na ove izbore izaći, jer od borbe ne odustaje“, zaključuju iz Gradskog odbora stranke Zajedno.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare