KFOR Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Albanija ostaje angažovana u misijama i operacijama NATO-a, povećala je učešće u KFOR-u za 2023. godinu i spremna je da poveća broj pripadnika, ako bude potrebno, napisao je na svom nalogu na Fejsbuku predsednik Albanije Bajram Begaj, nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Vojnog komiteta NATO-a admiralom Robom Bauerom.

„Danas sam primio predsednika Vojnog komiteta NATO-a, admirala Roba Bauera. Zahvalio sam se admiralu Baueru što je posetio Albaniju u ovo izazovno vreme za mir i bezbednost na evroatlantskom prostoru, zbog ruske nelegalne agresije na Ukrajinu“, napisao je Begaj.

„Zahvalio sam admiralu Baueru na vizionarskom i posvećenom rukovođenju Vojnim komitetom i doprinosu koji Vojni komitet daje u smislu prilagođavanja i jačanja kapaciteta i kohezije alijanse. Albanija ostaje angažovana u misijama i operacijama NATO-a, povećala je broj pripadnika u KFOR-u za 2023. godinu i spremna je za njihovo povećanje ako bude potrebno. Albanija stoji uz Ukrajinu i nastaviće da je podržava“, dodao je on, prenosi Kosovo Onlajn.

***

BONUS VIDEO – Šta dalje oko Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar