Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Aleksandar Vučić nastavlja da obmanjuje javnost izjavama da su predstavnici opštine Stari grad, koji su u utorak 28. aprila zajedno sa stanovnicima Ulice Žorža Klemansoa sprečili divljanje Vesićevih izvođača za vreme policijskog časa, pretukli radnike", izjavio je danas predsednik opštine Stari grad i funkcioner Stranke slobode i pravde Marko Bastać.

Bastać u saopštenju ocenjuje da „tom izjavom Vučić pokušava da amnestira one koji zloupotrebljavaju policijski čas, rade do pola dva posle ponoći i ne daju deci da spavaju ignorišući zahteve građana i kršeci sve propise“.

„Vučić je dokazao da on zapravo stoji iza „kompletnih idiota“ koji pod okriljem noći ruše Stari grad i Beograd, a da građane ništa ne pitaju“, kaže Bastać i poručuje da će se otporom reagovati na svaki pokušaj takvog načina menjanja izizgleda Beograda.

„Ovakvim lažnim optužbama nas nećete ni uplašiti ni sprečiti. A radnike nikada nismo i nikada nećemo tući. Zajedno sa njima smo obezbedili rupe koje su iskopali pre nego što su otišli i pre nego što je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, svesna da je zloupotrebila policijski čas i da zajedno sa investitorom nije obezbedila zaštitnu opremu za radnike, obustavila radove“, navodi Bastać.

Dodaje da su dokazi za tvrdnje i na snimcima.

„To su Snimci koje smo napravili mi, ali i snimci koje su napravili građani i policajci koji su bili pored nas sve vreme. Naši svedoci su, dakle, građani i policajci, a izvori predsednika Republike Srbije su tabloidi koji su u jednoj godini na naslovnim stranama objavili više lažnih vesti nego što godina ima dana“, navodi Bastać.

On upozorava Vučića i sve njegove poslušnike da prestanu sa kampanjom u kojoj, kako navodi, lažima pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj je linč političkih neistomišljenika prihvatljiv.

„Istorija takvih njihovih kampanja prethodila je ubistvima Slavka Ćuruvije, Zorana Đinđića i Olivera Ivanovića. Šta narod misli o politici podela i progona svakog ko drugačije misli, možete da čujete svake večeri u 20.05h. Ta buka nas obavezuje“, zaključuje Bastać.