Emanuel Žiofre i Rade Basta Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom o evropskom putu Srbije i reformama u oblasti privrede, istakavši da je za napredak važno usklađivanje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Basta istakao je da Srbija ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, poboljšanju poslovnog ambijenta i kvaliteta života građana.

„Ekonomija je stub svakog društva i naša istrajnost na evropskom putu ogleda se u reformama koje sprovodimo. Upravo zbog toga je važno usklađivanje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU kako bismo nastavili napredak“, istakao je Basta, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je istakao da je za unapređenje privrede u Srbiji važna diverzifikacija snabdevanja energijom.

„Ne možemo da dozvolimo monopol i da zavisimo od jednog snabdevača. Zapadni Balkan nesumnjivo može da bude motor razvoja cele EU ali je neophodna kompletna nova energetska infrastruktura sa novim tehnologijama“, naglasio je Basta.

Žiofre je izrazio spremnost EU da nastavi saradnju sa Ministarstvom privrede na sprovođenju Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“ za veću konkurentnost malih i srednjih preduzeća, kao i da se nastavi zajednički rad na zaključenju Sporazuma o učešću Srbije u Programu za jedinstveno tržište.

Bonus video: Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar