Jelena Banjac Foto: PSG/Promo

"Mi na ove izbore izlazimo da pobedimo, jer je SNS pokazao da nema legitimitet da formira vlast u Beogradu", izjavila je za portal Nova.rs članica predsedništva PSG i kandidat za odbornika u skupštini Grada Beograda, Jelena Banjac.

„Beograđani i Beograđanke su pokazali da ne žele Aleksandra Šapića kao gradonačelnika i najmanje sto možemo i što dugujemo njima je da izađemo na izbore i da pobedimo“, rekla je članica predsedništva PSG-a.

Ona je takođe navela da je odlučeno da se na izbore ide, ali da ne bi komentarisala odluku manjeg dela opozicije da ne izađe na izbore, jer je to njihovo pravo.

„Mi smo odlučili da izađemo i da se borimo za naš grad i za naše građane i građanke. Mislim da odustajanje nije način borbe i da se situacija može promeniti jedino izlaskom na izbore“, rekla je Banjac, ističući da „PSG uvek bira da izađe na izbore i da u njima aktivno učestvuje, jer se bojkot pokazao kao nerezonsko rešenje“.

Za naš portal, prokomentarisala je i ulazak Save Manojlovića u politiku, izjavivši da je odlično to što se upustio u trku i što je cela njegova aktivistička priča dobila jedan politički obris.

„Bilo je vreme da obuče te političke cipele. Izlazimo na dve liste, ali sigurno je da će postojati saradnja na nivou opština i samom gradu“, kaže ona.

Na kraju se Banjac obratila Beograđanima, poručujući im da moraju da znaju da oni biraju i da su 17. decembra već jednom izabrali da ovim gradom ne vladaju SNS i Aleksandar Šapić.

„Jasno je da stvari u Beogradu moraju da se menjaju, mi vidimo da je svakog dana katastrofa sto se tiče saobraćaja, parkinga…Pored toga, postoji malo vrtića i pre svega, malo brige za stvarne probleme ljudi. Konstantno se priča o EXPO-u i megalomanskim projektima, a zaboravlja se činjenica da Beograđani ne mogu da žive dostojanstveno u jednoj evropskoj prestonici“, zaključila je ona.

PSG Voždovac: „Naša vizija Voždovca je prohodna, zdrava i čista opština“

“Razrovane ulice, koje su jedne od glavnih saobraćajnica koje spajaju Voždovac sa ostatkom grada, kao i manjak i neregulisanost parking mesta, samo su neki od problema sa kojima se stanovnici ove opštine suočavaju prethodnih godina“, izjavio je za Nova.rs poverenik i kandidat PSG-a za opštinu Voždovac, Nikola Ignjatović.

Nikola Ignjatović Foto: PSG/Promo

On je naveo da stanovnici ove opštine zaslužuju da se ti problemi reše, kako bi imali normalne i prohodne ulice i dovoljno parking mesta za svoje automobile.

Ignjatović je takođe istakao da je, jedna od glavnih tema kojom se voždovački odbor PSG-a bavi, izgadnja Doma Zdravlja u Naselju Stepa Stepanović.

„U Naselju Stepa Stepanović, obećan je Dom Zdravlja, a otvorena je samo jedna ambulanta. Naš cilj je gradnja novog Doma Zdravlja u tom naselju, koji bi ne samo rasteretio postojeći Dom Zdravlja u Ustaničkoj, već bi pružio i lakši pristup zdravstvenim uslugama i žiteljima Naselja Stepa Stepanović, ali i većini žitelja tog dela Voždovca”, rekao je poverenik PSG-a za opštinu Voždovac, dodajući da bi ovim potezom stvorili nova radna mesta i osavremenili ovaj deo Voždovca.

„Naša vizija Voždovca je prohodna, zdrava i čista opština koja služi svojim građanima”, poručio je Ignjatović na kraju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare