Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Na 20. izbornoj skupštini Saveza vojvođankih Mađara održanoj u Senti, dosadašnji vršilac dužnosti predsednika te stranke, Balint Pastor, izabran je za predsednika SVM-a.

Balint Pastor je bio jedini kandidat za lidera najveće političke partije mađarske manjine u Srbiji, piše RTS.

„Glavni zadatak i dalje je da se Mađari u Vojvodini, u Srbiji osećaju kao kod kuće, da sve učinimo u interesu toga da se naša zajednica razvija, a isto tako ono što je dobro za Mađare to je dobro i za Srbe i sve ostale koji sa nama žive u Vojvodini“, rekao je Pastor.

Naveo je da SVM želi da bude odgovorna stranka kakva je bila i do sada.

„Želimo da sarađujemo u postizanju naših prioriteta, želimo da učinimo da se razvojni projekti naših mesnih zajednica, opština i gradova ostvare, želimo da budemo ponosna i samostalna politička stranka na političkoj sceni Srbije“, rekao je Pastor.

Balint Pastor je predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Subotice.

Doktor je pravnih nauka i vanredni profesor univerziteta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu.

Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu i spoljni član Skupštine Mađarske akademije nauka.

Rođen je 3. januara 1979.godine u Subotici, sin je Ištvana Pastora, dugogodišnjeg lidera SVM-a koji je preminuo u oktobru prošle godine.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare