Foto:Vesna Lalić

Sociolog i jedan od osnivača Partije radikalne levice Jovo Bakić izjavio je danas da "nimalo nije začuđen porastom aktivnosti ekstremnih desničara, jer ekstremni desničari igraju kako predsednik Srpske napredne stranke (Aleksandar Vučić) svira".

Bakić je za list „Danas“ izjavio da ako je predsedniku SNS i Srbije Aleksandru Vučiću u interesu „oni izlaze i tuku protivnike, odnosno nekoga ko u javnosti nije omiljen, ako mu nije u interesu, onda sede kod kuće“.

„Sećate li se prevrtanja Beograda naopako tokom Parada ponosa u vreme dok je Boris Tadić bio predsednik? Čini se, kanda, da su ekstremni desničari u Srbiji iznenada postali veliki ljubitelji homoseksualnosti tokom vladavine Aleksandra Vučića“, kazao je Bakić.

On je na pitanje novinara da li ovo vreme pogoduje rastu i krajnje levice rekao da „sve ide u korist konzervativne i krajnje desnice“, kao i da je upravo zbog toga Srbiji potrebna levica.

„Ako se to ne dogodi neće biti protivteže, jer liberali će svakako biti zbrisani poput prašine sa stola“, kazao je Bakić.

On je naveo i da je ozbiljan društveni problem to što u Srbiji „niko nikome ne veruje“, jer „bez osnovnog poverenja medju ljudima društvo ne može da krene ni korak napred“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare