Dejan Atanackovic
Dejan Atanacković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Šapić je poslušni naprednjak, podviće rep kad mu gazda naredi. Sada gazdi treba takav nadobudni lik koji će, kao, da se suprotstavlja omraženom Vesiću i da povlađuje ekstremistima veličanjem ratnih zločinaca", kaže za Novu pisac i odbornik kolaicije Moramo u Skupštini grada Begrada Dejan Atanacković.

Upitan da prokomentariše to što je novi gradonačenik Aleksandar Šapić mandat počeo smenama direktora gradskih preduzeća, ali i ljudi u gradskoj upravi koji su se smatrali bliskim Goranu Vesiću, Atanacković kaže:

„Šapić je poslušni naprednjak, podviće rep kad mu gazda naredi. Sada gazdi treba takav nadobudni lik koji će, kao, da se suprotstavlja omraženom Vesiću, da povlađuje ekstremistima veličanjem ratnih zločinaca itd. To što se ta dvojica oko nečeg prepucavaju, potpuno je nebitno. Nema tu političkog ni operativnog diskontinuiteta. Ja sam na sednici Skupštine grada u junu tražio od Šapića da, ako ima trunku integriteta, iskorači iz tog rijalitija i kaže znači li to da će se nova gradska vlast u bilo čemu razlikovati od prethodne. Što se nas tiče da li su ta dvojica drugari ili nisu, ako i jedan i drugi upravljaju gradom kao pripadnici organizovane kriminalne

grupe“.

Kaže i da je besmislica i jedna od poslednjih Šapićevih ideja o “uklanjanju đubrijera iz parkova i postavljanju kontejnera”.

„Besmislica na nivou one da treba postaviti saobraćajne znake koji najavljuju opasnost od poplava na mestima gde grad nije rešio osnovne infrastrukturne probleme opasnosti od poplave. Gradska vlast je učesnik u stvaranju nelegalnih deponija, pre svega građevinskog otpada koje niču kao pečurke oko Beograda, i to često na poljoprivrednom zemljištu koje zauvek nestaje pod šutom i azbestom. Vlast ne rešava probleme. Najčešće je uzrok problema“, kaže Atanacković.

Ceo intervju sa Dejanom Atanackovićem pročitajte u novinama „Nova“.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić novinaru Nova.rs: Vi ste lažovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar