Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIĆ / nr

Humanitarac Arno Gujon izabran je na današnjoj sednici Vlade Srbije za direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu.

Vest o tome potvrdio je i Gujon na svom Tviter profilu.

„Dragi prijatelji velika mi je čast da vam saopštim da sam na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije imenovan na mesto Direktora „Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu“ pri Ministarstvu spoljnih poslova“, napisao je Gujon i dodao:

„Ovo je čast za mene lično ali i za celu moju porodicu. Na meni je sada velika odgovornost. Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već Državu Srbiju. Svestan sam da ću biti izloženiji nego ranije zbog toga i da izlazim sada iz svoje zone komfora… Ali znam da ću takođe moći da radim još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju sam srcem izabrao. Кad sam pročitao osnovne ciljeve Uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim ili ne“.

Gujon je nabrojao i o kojim ciljevima je reč: Očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

„Za sve to se vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna. Srbi sa Кosova i Metohije, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati. Posao koji me sada čeka jeste ogroman. Ali moja energija da ga obavim je još veća“, rekao je Gujon i zahvalio se Vladi Srbije:

„Hvala Vladi Srbije, Ministru Selakoviću i Predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišeg državnog vrha radim za Srbiju. Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju 2012“, zaključio je Gujon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare