Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Arhitetka Dragoljub Bakić izjavio je da je aktuelna gradska vlast "bukvalno okupirala Beograd, smatrajući ga svojim partijskim plenom osvojenim na izborima i nemilosrdno ga pljačka otimajući od njega i prisvajajući javna dobra gde god stigne".

„Umesto da vode brigu o tom javnom dobru koji im je dat na čuvanje, oni ga prisvavaju sve vreme ističući svoju bahatost i moć. Takvo stanje traje već devet godina i za to vreme oni su uspeli da ispune svoj cilj, a to je da u Beogradu ostave svoje štetočinske tragove za sva vremena“, rekao je Bakić za današnje izdanje lista Danas.

Na pitanja da li je realno očekivati probijanje medijske blokade uoči predstojećih izbora, on je rekao da nije nikakav optimista. ;“Ako se misli da će se to postići kroz dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje parlamentaraca iz Evrope, ja mislim da od tog posla nema ništa. Po meni, ceo taj predstojeći trud što se tiče predsedničkih i paralamentarnih ; izbora je samo pusta nada“, ocenio je Bakić.

„Mislim da u ovom trenutku na tom planu opozicija nema nikakave šanse, pa po meni ne bi trebalo ni da rasipa snagu“, dodao je.

„Beograd je već nešto drugo. Mislim da je on zrela kruška i da na tom planu treba koncentrisati snage. Ono gde gosti mogu da pomognu je da se obavezno beogradski izbori održe odvojeno od svih drugih, i da se insistira da se pod pretnjom sankcija isključe svi trikovi funkcionerske kampanje. I po meni – od Evrope dosta“, istakao je Bakić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar