Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Američka agencija Asošiejted pres izvestila je o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.

Na sednici je bilo koškanja i guranja, kao i uzajamnih optužbi uz povike između predstavnika Vučićeve vladajuće stranke i opozicionih poslanika, navela je agencija.

Opozicioni poslanici su skandirali „Izdaja, izdaja“ i „Ne damo Kosovo“ i tražili ostavku Vučića, koji je uzvratio vičući na njih i optužujući ih da su „lopovi i izdajnici“, piše AP.

Agencija prenosi i da je Vučić „tokom haotične sednice parlamenta upozorio“ da bi Srbija mogla da postane „evropski parija“ ako odbije zapadni plan za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je rekao da plan, koji nije zvanično objavljen, predviđa da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, uključujući Ujedinjene nacije, iako ne bi morala formalno da prizna kosovsku državnost, preneo je AP.

Agencija je navela i da su zapadni plan za Kosovo „tvrdolinijski proruski opozicioni poslanici“ opisali kao „ultimatum“, uz tvrdnje da on znači da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova za ulazak u Evropsku uniju.

BONUS VIDEO: Vučić optužio opoziciju da su kriminalci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar