Ana Hrustanović Foto:Ministarstvo spoljnih poslova

Ana Hrustanović je zvanično imenovana za ambasadorku Srbije u Francuskoj.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ona je „postavljena na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Francuskoj“, prenosi N1.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova se navodi da je Hrustanović studirala italijanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a da je potom išla na specijalizaciju iz oblasti italijanskog jezika i kulture na Univerzitetu za strance u Peruđi. Master II stepena, smer Evropske studije i međunarodni odnosi, pohađala je na Univerzitetu „La Sapienza“ u Rimu.

Profesionalnu karijeru započela je kao novinarka na televiziji YU INFO 2000. godine. Četiri godine kasnije postaje koordinatorka za odnose sa javnošću u kabinetu ministra odbrane Srbije i Crne Gore.

Za 2007. godinu se navodi da je bila savetnica ministra spoljnih poslova Srbije, a potom prva savetnica u Ambasadi Srbije u Rimu.

Godinu dana kasnije postaje ministar savetnik za političke poslove u Ambasadi Srbije u Rimu.

Funkciju ambasadorke Srbije u Italiji obavljala je od 2011. do 2016. Pored toga, u tom periodu je bila i ambasadorka na nerezidencijalnoj osnovi u San Marinu i Malti, kao i stalna predstavnica Srbije u Organizaciji UN za hranu i poljoprivredu (FAO).

Navodi se da govori engleski, francuski i italijanski jezik.

***

BONUS VIDEO: DIPLOMATSKA KRIZA: Gde su nam ambasadori? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare