Ana Brnabić Foto:M.K./ATAImages

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić u svom obraćanju prisutnima na skupu u Banjaluci protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici, kazala je da je za nju uvek velika sreća i ogromno zadovoljstvo kada dolazi u Republiku Srpsku.

„Tako i danas bez obzira na sve izazove sa kojima se zajedno suočavamo i koliko vremena bila teška važno je da se držimo zajedno da se okupljamo i pomažemo i da smo uvek u našem nacionalnom biću jedno“, navela je Brnabić, prenosi Danas.

„Imam tri poruke za sve vas i za sve one koji nas slušaju i prate svaku reč koju sa ovog mesta izgovaramo. Prvo, Srbija je uvek bila i biće za poštovanje Dejtonskog sporazuma, ali nažalost deluje da smo jedini koji smo se toga držali. Istovremeno bili smo meta napada samo zato što nekom ne odgovara Srbija koja je ekonomski snažna i u svakom pogledu sve uspešnija“, rekla je Brnabić.

„Drugo, vremena su se promenila. Nekada ste na vlasti u Srbiji imasli ljude koji su uvodili sankcije Srpskoj, pa su onda došpli oni koji su kako ima Zapad naredi hapsili Srbe zbog, kako kažu, ratnih zločina. Danas su, navela je predsednica Narodne skupštine Srbnije, u Srbiji na vlasti ljudi koji će uvek biti uz Srpsku i naš narod“, nastavila je ona.

Spomenula je da je zahvaljujući Vučiću danas u svakoj od 64 opštine u Srpskoj i još nekoliko na teritoriji FBiH imate ponešto što je Srbija izgradila ili što se finjansijski pomaže. „To je naša želja, ne samo zadatak, izraz našeg poštovanja i ljubavi prema našem narodu i RS“, istakla je Brnabić.

Treće, kako je kazala, „ako pogledate u prošlost verovali ili ne mi smo jedini u regionu koji su preko naših najviših zvaničnika izrazili žaljenje za druge žrtve na Balkanu. Vučić je otišao i Srebrenicu da položi cvet a tamo je mučki napadnut, oni su našli za shodno da treba da ga ubiju. Niko nije procesuiran niti odgovarao i niko iz inostranstva ne pita kako je moguće da se nešto tako desi“.

Rezolucija je, kazala je, uperena protiv Srba a ova naša borba je borba za mir na Balkanu.

Brnabić je predvidela da neće biti većine za rezoluciju u UN ali ako bude usvojena ona je ponovila Vučićeve reči da će Ssrbi narednog dana dići zastavu. Uz takav duh ne možete da ne pobedite. Živela srpska i živela Srbija“, kazala je na kraju.

Podsetimo, u Banjaluci je danas u 18 sati počeo veliki narodni miting „Srpska te zove“ sa kojeg će, kako su tvrdili, „jasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gde i kakve odluke donosili“.

Povod za okupljanje je rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare