Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da ona nije premijerka svih Srba niti da ima takve pretenzije, za razliku od hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je ranije izjavio da je predsednik svih Hrvata.

„Ja sam premijerka Srbije. Postoje ljudi koji su moj pandan u BiH. Ovde se osećam kao gost i ovde sam da obiđem projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije. Ja na to tako gledam i nemam nikakve druge pretenzije. I mene čude Milanovićeve izjave“, kazala je Brnabić.

Upitana da li je najavljena izgradnja Hidroelektrane Buk-Bijela uzurpiranje državne teritorije BiH, obzirom da ne postoji odluka organa države BiH da se ta hidroelektrana izgradi, Brnabić je poručila da tu ne vidi nikakav problem.

„Uvek je za takve koncesije bio potreban sporazum samo sa lokalnim nivoima vlasti“, navela je ona.

Komentarišući aferu „Pandora papiri“ i informacije o vlasništvu nad 24 luksuzna apartmana, za koje su mediji objavili da su u posedu ministra finansija Srbije Siniše Malog, Brnabićeva je rekla da još „nije stigla to pogledati“.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

„Već sam videla te optužbe za ta 24 stana i postoje odgovori na te optužbe. Volela bih videti ima li nešto novo. Ja u svakom trenutku očekujem da institucije rade svoj posao“, ocenila je premijerka Srbije.

Ona je dodala da institucije treba da rade svoj posao i da niko u Srbiji neće biti zaštićen ni zbog stranačke funkcije ili zbog pripadnosti određenoj stranci.

BONUS VIDEO: Narodna stranka o krivičnim prijavama protiv Ane Brnabić i Zorane Mihajlović

Komentari

Svi komentari (1)